Rami Kütüphanesi Açıldı. Yılda 2 milyon kişiye hizmet verecek

Rami Kütüphanesi açıldı. İstanbul2un en büyük kütüphanesi Eyüpsultan’da hizmete açıldı.

Yayınlama: 13.01.2023
12
A+
A-

Eyüpsultan’da İstanbul’un en büyük kütüphanesi açıldı. Tüm alanlarıyla birlikte toplam 110 bin metre karenin üzerinde kullanıma sahip olacak. Aynı anda 4 bin 200 kişiye hizmet verebilecek. Alanında bir ilk olan Rami Kütüphanesi özellikleri ve yakın tarihi hakkında merak edilenleri paylaştık.

İstanbul’un köklü tarihinin parçası olan Rami Kışlası 250 yıllık bir geçmişe sahip. İlk olareak Sultan V Mahmut döneminde Rus Harbinde tüm savaşın koordinasyon merkezi halinde kullanılan karargah görevi görmüştür. Sonrasında tanzimat ve Cumhuriyet dönemlerinde ise yine askeri kışla olarak karargah görevi üstlenmiştir. 

Unkapanı Hali olarak bilinen İstanbul’un tek sebze meyve hali zamanla Rami Kışlası’nın oldupu yere taşınmış ve büyük bir tahrip ile gıda çarşısı haline gelmiştir. Uzun yıllar burada gıda çarşısı olarak hizmet veren alan 2010 yılında ‘İstanbul Kültür Başkenti’ projeleri kapsamında planlamaya alındı. 

Türkiye’nin ve İstanbul’un bilgi toplumuna açılan penceresi olacak ve toplumun kültürel, eğitsel ve sanatsal ihtiyaçlarına cevap verecek yeni ve farklı bir mekân olması amacıyla 3 etap halinde projelendirilen Rami Kışlasının yenilenmesi işinde, aslına uygun restorasyon çalışmaları, renovasyon (yenileme) uygulaması ve yeni inşa faaliyetleri bir arada yürütülmektedir. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.