Eyüpsultan CHP Delege Seçimlerinde Krizler ve Bölünmeler Başladı

CHP Eyüpsultan’da sular ısınıyor. Delege seçimleri yapan partide, istifalar, itirazlar seçimin önüne geçti.

Yayınlama: 17.07.2023
81
A+
A-

Kurultay hazırlığındaki CHP’de yerel teşkilatlanmada krizler büyüyor. Genel seçimlerde alınan yenilginin ardından değişim rüzgarı estirmek isteyenlerin başlattığı hareket parti içinde bölünmeye sebep oldu.

Eyüpsultan mahalle delege seçimlerini gerçekleştiren partide yıllardır karşılıksız emek veren kişilerin yok sayılması teşkilat içinde tansiyonu yükseltiyor. Bazı listelerde ise hemşericilik, ve akraba ilişkilerinin etkili olması istifalara kadar giden süreç başlattı.

İlçe Yönetimi Düşebilir

Bazı üyelerinden partiden istifa ettiği ancak dilekçelerinin işleme alınmadığı iddia ediliyor. Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre kadın kollarında görevli üst düzey yöneticinin istifa ettiği ve başkanlığa dilekçe verdiği ancak ilçe yönetiminin düşmesinden çekinildiği için işleme alınmadığı belirtiliyor.

Göktürk’de itirazlar devam ediyor

CHP’nin Eyüpsultan’da en fazla oy aldığı mahalle Göktürk, burada gençlik kotasının genelgeye uymadığı ve kotasyon yönergesinin tamamlanması için genç isimlerin kotasyonunu kaybeden listeden tamamlanması gerektiği yönünde itirazlar yapıldığı gelen bilgiler arasında. Genç üyeler bu konuda ilçe başkanlığına itirazlarını iletmiş olsa bile başkanlık tarafından göz ardı edildiği de iddialar arasında.

Silahtarağa Mahallesi’nde Nisap Görmezden Gelindi

Mahalle delege seçiminde toplantı katılım sayısına yapılan itirazlar yerinde görülmedi. Seçimin geçerli olması için ön görülen ‘nisaplı seçim’ yönergesine karşı rakip listelerin itirazı yine görmezden gelinerek geçiştirildi.

CHP’ye gönül vermiş partililer delege seçimlerinden rahatsız durumda. Genel merkezden çözüm bekleyen partililer bir an önce il yönetiminin devreye girmesini talep ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.