Eyüpsultan’ı hamam böcekleri istila etti!

Eyüpsultan’da yaşayan vatandaşlar hamam böceklerinin artmasında şikayet etti. Sokaklarda ve parklarda görülen böcekler artık evlerin balkonlarına ve odalarına kadar girmeye bşladı.

Yayınlama: 13.06.2024
13
A+
A-

İstanbul’un kadim ilçesi Eyüpsultan’da hamam böcekleri evleri ve sokakları istila etmeye başladı.

CHP’ye geçen belediyede çöpler önceki dönemde olduğu gibi günde üç kez değil, gün aşırı toplanmaya başladı. Çöp toplama ve çöp çıkarma zamanlarının Eyüpsultan’da kaybolması her köşe başında çöplerin yığılmasına, böceklenmeye ve sineklenmeye sebep oldu.

Pasif Başkan
Böcek istilasından isyan eden vatandaşlar sosyal paylaşım sitelerinde yaşadıkları sorunları paylaştı. Belediye başkanının pasif davrandığını ifade eden vatandaşlar, bir çok birimde görülen aksaklıkların artık düzelmesi gerektiğini ifade ediyor. Belediyenin internet sitesinde gerekli böcek ilaçlama ile ilgili haerhangi bir açıklama bulunmuyor. Başkan sürekli olarak davet, programlara katılarak zamanı boşa harcıyor.

Hamam Böcekleri Mikrop Saçıyor
Hamam böcekleri tehlikelidir. Ayaklarında koli basili ve salmonella gibi patojenler taşırlar. sadece üzerinden geçmeleri, gıdalara mikrop bulaştırmaları için yeterlidir. vücutlarında bulunan bazı proteinler insanlar için güçlü alerjenlerdir ve astım, anafilaksi gibi ciddi reaksiyonlara yol açarlar, ayrıca bir çift hamam böceğinin birkaç sene içerisinde yaklaşık 2 milyonluk bir popülasyona ulaşması beklenebilir.

Kitlesel Salgın Kapıda
Yeterli ilaçlamanın yapılmaması salgın hastalıklara yol açacaktır. Böcekler aksi halde semtleri istila edip ilçelere hatta illere yayılabilir ve kitlesel bir salgına yol açabilirler.

Vatandaş isyanda
Sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşlar belediye başkanına ağır eleştirilerde bulundu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.