İstanbul’un en büyük kütüphanesi Rami’de açılıyor

Rami Kışlası tadilatı tamamlandı. İstanbul’un en büyük kütüphanesi olacak ve 13 Ocak’ta Başkan Erdoğan’ın katılımıyla açılacak.

Yayınlama: 11.01.2023
10
A+
A-

Rami Kütüphanesi açılıyor. Türkiye Kütüphanesine kavuşuyor. Dünyanın en geniş alana yayılmış kütüphanesinde milyonlarca kitapla gençlerimizin ufku açılıyor. 0 – 4 yaş arası Türkiye’nin ilk bebek kitaplarıyla çocuklarımızın hayal gücü farklı dünyalara açılıyor.
 En büyük Atatürk İhtisas Kütüphanesi milletimizi açılıyor, şifahanesi de Yazma Eserler incelikle ve sevgi ile onarılıp geleceğe açılıyor sergi ve eşsiz alanlarıyla herkesin içi açılıyor. 
Eyüpsultan Belediyesi ve Kültür Bakanlığı tarafından büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmalar sona erdi. Türkiye ve Dünyanın en büyük kütüphanesi olma özelliği taşıyan Rami Kütüphanesi vatandaşlarla buluşmak için gün sayıyor.

BAKAN ERSOY, ‘CENTRAL PARK’I ARATMAYACAK’
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tamalanan Rami Kütüphanesi için daha önce televizyonda verdiği röportajda, “Rami Kışlası çok önemli bir yapı. Biraz teknik sayılar verecek olursak İstanbul’a en büyük kütüphanesi olacak. 36000 metrekareden fazla kapalı alanı var ama avlu bölümünde de 51 metrekarelik yeşil alan almış Biz bu yeşil olanı kütüphane yapmıyoruz Yaşam Merkezi yaratmaya çalışıyoruz bu yeşil alanı çok örnek bir millet bahçesi şeklinde dizayn edeceğiz. Millet bahçesini Central Park gibi daha az yürüyüş olan beton kullanılmayan organik malzemelerden yapılmış bir alan oluşturuyoruz. Hem bahçenin içinde çok rahat keyifli kitaplarınızı okuyabileceğiniz vakit geçirebileceğiniz bi bahçe oluşturuyoruz.

RAMİ KÜTÜPHANESİ NE ZAMAN AÇILACAK?
Çalışmaları tamamlanan Rami Kütüphanesi 13 Ocak’ta törenle vatandaşın hizmetine sunulacak. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.